Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

 Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024


Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.
Τα παιδιά ενημερώνονται για το θέμα μέσα από βίντεο και αφίσες. Μιλούν για τις προσωπικές τους εμπειρίες και μέσα από συζήτηση καταλήγουν σε συμπεράσματα. Έπειτα δημιουργούν όλοι μαζί μια αφίσα.


Με αυτή την αφίσα δηλώνουμε την υποστήριξη μας για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024 και συμμετέχουμε στη Διαδικτυακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 08/02/2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00π.μ. - 11:00π.μ..
Ο @Παπάκης θα ενημερώσει τους μικρούς μαθητές Νηπιαγωγείου και Α΄ τάξης Δημοτικού σχολείου για το τι πρέπει να προσέχουν στην επικοινωνία τους μέσω διαδικτύου. Μέσα από το παραμύθι «Ο διάσημος φίλος του @Παπάκη» και μια διαδραστική παρουσίαση, οι μικροί μαθητές θα μάθουν πως να επικοινωνούν μέσω διαδικτύου με ασφάλεια, θα ενημερωθούν για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων και για τον διαδικτυακό εκφοβισμό ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο πως πρέπει να αντιδρούν στην περίπτωση που δουν κάτι στο διαδίκτυο που τους ανησυχεί/αναστατώνει/τρομάζει.
Στιγμιότυπα από τη σύνδεση μας στην εκδήλωση!!






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου