Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 2024-25

  • Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2024-2025, θα φοιτήσουν μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών (γεννημένοι/ες το 2020).
  • Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024. Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες.
  • Οι αιτήσεις εγγραφών γίνονται με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Πρώτη Εγγραφή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/
  • Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους , σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου

Στο Νηπιαγωγείο μας εγγράφονται τα παιδιά που έχουν μόνιμη κατοικία στα παρακάτω χωριά: Εκκλησιοχώρι, Μαργαρίτα, Σωτήρα, Σάμαρι.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2381022675, 2381305202

Ώρες τηλεφωνικής επικοινωνίας: 12.00- 12.30

Πληροφορίες: κα. Παπαδάκη Αργυρώ

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

 

Bravo Schools



Έπειτα από τρεις συνεχόμενες χρονιές συμμετοχής μας στις δράσεις των σχολείων για ένα καλύτερο κόσμο , ανήκουμε πλέον στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. 
Φέτος συμμετέχουμε με αφίσες, δημιουργίες των παιδιών για:
1. Τα Δικαιώματα των παιδιών



2. Τα αδέσποτα ζώα







Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

 Οι μήνες και οι 4 εποχές!!

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά κάθε εποχής;
Ποια η διαδοχή των εποχών;
Μα δεν τελειώνουν ποτέ αυτές οι εποχές;
Ποιοι είναι οι μήνες του καθενός;
Μέσα από παραμύθια, βίντεο, εικόνες και παιχνίδια με κάρτες, παιχνίδια ρόλων τα παιδιά απαντούν αυτά τα ερωτήματα και δημιουργούν!!!






Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

 Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024


Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.
Τα παιδιά ενημερώνονται για το θέμα μέσα από βίντεο και αφίσες. Μιλούν για τις προσωπικές τους εμπειρίες και μέσα από συζήτηση καταλήγουν σε συμπεράσματα. Έπειτα δημιουργούν όλοι μαζί μια αφίσα.


Με αυτή την αφίσα δηλώνουμε την υποστήριξη μας για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024 και συμμετέχουμε στη Διαδικτυακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 08/02/2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00π.μ. - 11:00π.μ..
Ο @Παπάκης θα ενημερώσει τους μικρούς μαθητές Νηπιαγωγείου και Α΄ τάξης Δημοτικού σχολείου για το τι πρέπει να προσέχουν στην επικοινωνία τους μέσω διαδικτύου. Μέσα από το παραμύθι «Ο διάσημος φίλος του @Παπάκη» και μια διαδραστική παρουσίαση, οι μικροί μαθητές θα μάθουν πως να επικοινωνούν μέσω διαδικτύου με ασφάλεια, θα ενημερωθούν για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων και για τον διαδικτυακό εκφοβισμό ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο πως πρέπει να αντιδρούν στην περίπτωση που δουν κάτι στο διαδίκτυο που τους ανησυχεί/αναστατώνει/τρομάζει.
Στιγμιότυπα από τη σύνδεση μας στην εκδήλωση!!