Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023

 Τα παιδιά στόλισαν μόνα τους το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της τάξης!!


Έγιναν ψυχοκινητικές δράσεις για την εισαγωγή των παιδιών στη χριστουγεννιάτικη γιορτή!


Δραματοποίησαν τη σκηνή της γέννησης του Χριστού!





Μιλήσαμε για το ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων και φτιάξαμε κουραμπιέδες!







Ετοιμάσαμε Χριστουγεννιάτικες κάρτες.





Και ημερολόγια για το νέο έτος 2024!


Παρακολουθήσαμε Χριστουγεννιάτικες ιστορίες!!


Γράψαμε γράμμα στον Αι-Βασίλη!!


Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των παιδιών σχετικά με τον εθελοντισμό και την προσφορά συμμετέχουμε στην προσπάθεια του Make-A-Wish. Τα παιδιά προμηθεύονται αστεράκια και κάνουν ευχές για τα παιδιά που πάσχουν από μακροχρόνιες ασθένειες. 


Επίσης το  Νηπιαγωγείο μας   συμμετέχει στον Δημιουργικό Διαγωνισμό του Make-A-Wish, Κάνε μια ευχή Ελλάδος, για το έτος 2024. Στα πλαίσια του διαγωνισμού τα παιδιά καλούνται να εκφραστούν δημιουργικά έχοντας ως έμπνευση το φιλανθρωπικό έργο του οργανισμού, τα συναισθήματα και τις σκέψεις για την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς. Τα παιδιά αξιοποιώντας τη μακέτα του Αστεριού που μας στάλθηκε από το πρόγραμμα διακόσμησαν το αστέρι της ευχής , το οποίο και στείλαμε  για να συμμετάσχουμε στον διαγωνισμό. Η αποστολή των συμμετοχών γίνεται διαδικτυακά και το πρωτότυπο έργο διατηρείται στο σχολείο. Οι συμμετοχές είναι συλλογικές και δεν αναφέρονται ονόματα ούτε εμφανίζονται πρόσωπα.



Ετοιμάσαμε την Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας μεταμορφώνοντας την τάξη μας!!
Τα παιδιά έγιναν ξωτικά του Αι-Βασίλη και ετοίμασαν τα δώρα για όλα τα παιδιά. Όμως κανείς δεν μπορούσε να βρει τον Αι-Βασίλη..... 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου