Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γιορτάσαμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940


 Εκτός από τα τραγούδια και τα βίντεο που παρακολούθησαν τα παιδιά δραματοποίησαν και μια ιστορία με τίτλο "Το μαύρο σύννεφο" που προσεγγίζει με βιωματικό τρόπο τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Οι Έλληνες παρουσιάζονται ως οι κάτοικοι του ειρηνικού λιβαδιού και οι εισβολείς ως το Μαύρο  Σύννεφο.




Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

 Ακολουθούμε τις  πατημασιές του Φθινοπώρου και δημιουργούμε!!




Και ο κώδικας συνεχίζεται!!

Διαβάζουμε μια ιστορία "Ο σκίουρος που έχασε το μολύβι του" ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες για το παραμύθι, ο σκίουρος πάει να συναντήσει με τη σειρά τα άλλα ζώα του δάσους. Τα παιδιά τον βοηθούν να κινηθεί στο επιδαπέδιο πλέγμα ενώ αφηγούνται το παραμύθι.


Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

 Euro Code Week

Στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου μας στην εβδομάδα κώδικα ξεκινήσαμε να κάνουμε δραστηριότητες προγραμματισμού. προγραμματισμός είναι η γλώσσα των πραγμάτων που μας επιτρέπει να συγγράφουμε προγράμματα ώστε να προσδίδουμε νέες λειτουργικές δυνατότητες σε δεκάδες δισεκατομμύρια προγραμματίσιμων αντικειμένων γύρω μας. Ο προγραμματισμός είναι ο ταχύτερος τρόπος να υλοποιήσουμε τις ιδέες μας και ο αποτελεσματικότερος τρόπος να αναπτύξουμε τις ικανότητες μας σε θέματα υπολογιστικής σκέψης. Ωστόσο, η τεχνολογία δεν είναι απολύτως απαραίτητη για την ανάπτυξη της υπολογιστικής σκέψης. Αντιθέτως, οι δικές μας δεξιότητες υπολογιστικής σκέψης είναι ουσιαστικής σημασίας προκειμένου να λειτουργήσει η τεχνολογία.
Ξεκινήσαμε τη συμμετοχή μας στο Europe Code Week με #unplugged δραστηριότητες! Φτιάχνουμε με τα παιδιά το χάρτη της τάξης. Τοποθετούμε ένα μπαλάκι σε μια από τις γωνίες στο χάρτη και με βελάκια καθοδηγούμε το μικρό μας ανθρωπάκι Playmobil στη γωνία που είναι το μπαλάκι.
Παρόμοιο παιχνίδι παίζουμε και στο πάτωμα. Ένα παιδί βάζει τις οδηγίες και άλλο παιδί τις εκτελεί.




















 Οι πρώτες απόπειρες να μάθουμε το όνομα μας!!

Συναρμολογούμε τα κομμάτια για να φτιάξουμε το όνομα μας βλέποντας τις ταμπέλες με το όνομα μας. 


Ενίσχυση της ομαδικότητας και της συνεργασίας  μέσα από ομαδικά παιχνίδια και παιχνίδια γνωριμίας









 "Φυσιολάτρες εν Δράση"